Skip links
Inhoud

Over Edukans

Over Edukans

Edukans helpt kansarme kinderen in ontwikkelingslanden naar school. Door armoede, aids, een handicap, oorlog of discriminatie gaan wereldwijd 58 miljoen kinderen niet naar school. Samen met partnerorganisaties werkt Edukans aan goed onderwijs. Edukans steunt onderwijsprojecten in India, Kenia, Ethiopië, Oeganda, Ghana, Peru en Malawi.

Ontwikkeling begint bij goed onderwijs

Kinderen moeten iets leren waar zij wat aan hebben. Ze krijgen niet alleen les in rekenen, lezen en schrijven. Ze leren voor zichzelf te zorgen en voor hun rechten op te komen. Ze leren wat gezond en ongezond is, wat hygiëne betekent en hoe je ziektes zoals diarree, malaria en hiv/aids kunt voorkomen.

Overvolle klassen, ongeschoolde leraren en tekort aan lesmateriaal maken dat veel kinderen afhaken. Edukans zet zich daarom in voor goed en zinvol onderwijs. Door meer lesmateriaal, opleidingen voor leraren en betrekken van ouders bij de school.

Nederlandse leerlingen in actie

Edukans betrekt jaarlijks ruim 370.000 leerlingen, studenten en docenten in Nederland bij onderwijs in ontwikkelingslanden Met acties als Schoenmaatjes, Going Global, Werelddocent en Onderwijsexpeditie verdiepen zij zich in het leven van leeftijdgenoten in ontwikkelingslanden.

Naar de website van Edukans>>